Регистрация

Кюфтета от кайма и зеле в зеленчуков сос



Кюфтета от кайма и зеле в зеленчуков сос
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 545

Печени кюфтета в доматен сос с моркови и лук на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни кюфтета от кайма с наситнени прясно зеле и лук, запечени на фурна под заливка от моркови и лук в доматен сос - ето идея за домашна семейна гозба, която не е трудоемка, но изисква своето време за готвене. А как точно да си я направите - показват в канала Всегда вкусно.

Първо си направете заготовки - лука, доматите и зелето наситнете, а морковите - рендосайте на едро ренде. Сварете си ориз - около 80 грама в 220 мл вода. След това съберете в купа каймата, половината от лука, зелето, варения ориз и овкусете със сол и пипер. Замесете, оформете на дебели леко продълговати кюфтета и подредете в тавичка. Пъхнете във фурната за 20 минути, като предварително я сгорещите на 180 градуса.

През това време направете соса като запържите останалия лук в малко мазнина, добавите доматения сос и доматите, готвите известно време и след това вкарате в соса морковите, риган, сол, пипер и намачкан чесън. Сипете вода и оставете да покъкри 10-тина минути. Регулирайте киселинността със захар и залейте кюфтетата със соса. Допечете за още 30 минути и сервирайте - с хляб по желание за топкане в соса. Списък с точните продукти и стъпки на готвене ще откриете ТУК, а видеото с начина на приготвяне гледайте по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта