Регистрация

Дебели кюфтета - изпържени и после запечени



Дебели кюфтета - изпържени и после запечени
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 777

Големи кюфтета от кайма с пържени моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дебели кюфтета - по две в порция са достатъчни за стабилно прихапване, защото са наистина сочни и големи. Това е рецептата за кюфтаци на Всегда Вкусно, в която меснта храна се готви първо на тиган, а след това на фурна, за да запази максимума на свежестта си.

Първо се прави запръжката от зеленчуци. За целта се запържва в малко мазнина наситнен лук. След побеляване към него се добавя чесън, после и рендосани моркови. Съдържанието на тигана се изсипва при смляно телешко и по-голямо количество смляно свинско месо. Можете да използвате директно кайма смес 60:40 в полза на прасето. Овкусява се със сол и пипер, добавя се подправка за кайма и се поръсва с царевично нишесте, за да стегне текстурата. За пръхкавост се налива мляко и се замесва.

От това количество се оформят осем кюфтета. С каква форма - гледайте във видеото. Първо се готвят в намзнен тиган за по няколко минути от страна, колкото да се запечатат. След това се прехвърлят в тавичка и се допичат за 12-13 минути в предварително загрята на 180 грдуса фурна. А после можете да сервирате с въглехидратна гарнитура - ориз или картофи или пък да поднесете с пресни зеленчуци за по-диетично. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта