Регистрация

Кюфтета Ежковци със зеленчуков сос

Кюфтета Ежковци със зеленчуков сос
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1559

Пържени кюфтета с кайма и ориз в зеленчукова запръжка от лук, домати и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма смес
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 2 яйца
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • 100 мл мазнина (олио, зехтин)
  • лют пипер по желание
  • пресен магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до полуготовност.

2. Замесете каймата с ориза, подправки на вкус и двете яйца. Направете малки кюфтенца от сместа. Предлагаме ви да мокрите ръцете си под течаща вода докато правите кюфтетата. Така сместа няма да лепне по ръцете ви.

3. Загрейте мазнината и сложете кюфтетата да се готвят в нея.

4. През това време си направете заготовките за зеленчуковия сос. Рендосайте морковите на едро ренде, наситнете лука, а доматите нарежете на кубчета.

5. Щом извадите запържените от всички страни кюфтета от тигана, долейте в него още мазнина, изчакайте да загрее и запържете закратко лука. После добавете морковите и доматите и сипете около 100 мл вода. Сложете и още подправки. Ако харесвате пикантна храна, подлютете с чили сос, чили на прах или люспи лют пипер.

6. След като зеленчуковият сос кипне, добавете в него кюфтенцата, похлупете с капак, намалете огъня и оставете да покъкри за 15-25 минути. 

7. Сервирайте поръсено със зелени листенца магданоз, сварен ориз или картофено пюре. Не забравяйте да поднесете и мек хляб за топкане на сосчето. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта