Регистрация

Крем супа от тиква с масло, мляко и сметана



Крем супа от тиква с масло, мляко и сметана
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1374

Млечна супа с тиква и лук в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тиквена супа с мляко прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, за да покаже още един вкусен начин за оползотворяване на тиквите от градината. Ястието се приготвя само с няколко продукта и за по-малко от час вече може да е на трапезата, радвайки с деликатна сладост, висока здравословност, нежна масленост и хрупкав елемент.

Глава лук се нарязва и се задушава в масло. Тиквата се реже на кубчета и се добавя при лука. След 10 минути се залива с мляко и се оставя да се вари още толкова време. Овкусява се със сол и бял или черен пипер. Можете да добавите индийски аромати, ако харесвате тази кухня. Те идеално си партнират с тиква. Кимион, куркума, канела, анасон, къри микс - каквото харесвате. Но дори и да не слагате, пак ще е вкусно. После всичко се пюрира и се подправя финално.

По желание можете да поднесете като покапете със сметана и гарнирате със семена и крутони. Можете да украсите с прясно листо магданоз за още един цвят в ястието. Всичко е въпрос на вкус и фантазия. Гледайте как точно се прави тази лесна и бърза супа във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта