Регистрация

Бананов крем карамел - сладкиш без брашно

Бананов крем карамел - сладкиш без брашно
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 656

Крем карамел с банани или млечен сладкиш без брашно и с малко захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г захар
  • 400 мл мляко
  • 4 яйца
  • 4 банана

Начин на приготвяне:

1. Изберете си правилната посуда - малка правоъгълна или кръгла тава (приблизителни размери на правоъгълника 20х20,а диаметър на кръга около 20 см.), която може да влезе в по-голяма тава. Сложете на котлона тиган с незалепващо покритие и пуснете на слаб огън.

2. Поръсете захарта  и бъркайте докато се разтопи и се получи златист карамел. Изсипете го много бързо в малката тава докато не се е стегнал.

3. В купата на пасатора сипете млякото, чукнете яйцата и добавете нарязаните на парчета банани. Можете да работите и с миксер, но ще трябва да разбивате по-дълго време докато се поразпаднат бананите. Можете предварително да ги намачкате с вилица, ако работите с миксер.

4. Получената смес от пюрирането или разбиването изсипете в малката тава върху карамела. Поставете я в по-голямата тава и налейте вряла вода. Ако е йенско стъкло - сипете топла, но не вряла.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Ако е йенско стъкло, сгорещете печката до 60-70 градуса и тогава пъхнете. В този случай се пече 45 минути.

6. След изваждане охладете. После похлупете с подходяща чиния и обърнете сладкиша. Нарежете и хапвайте - вкусно и сравнително нискокалорично за десерт.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта