Регистрация

Киш с ориз и риба

Киш с ориз и риба
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 939

Солен пай с риба, ориз и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 350 г брашно
  • 175 г масло
  • 2 яйца
  • 4 с.л. вода
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 200-250 г рибно филе (сьомга, пангасиус или друг вид обезкостена бяла риба)
  • 150 г ориз
  • 150 г замразена грах
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 2 глави лук
  • 2 яйца
  • 6 стръкчета пресен копър
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете солта и разбъркайте. Прибавете размекнатото на стайна температура масло и претрийте на трохи. Разбийте яйцата и ги изсипете при маслените трохи. Добавете водата и с ръце оформете твърдо маслено тесто. Разточете на дебела кора, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 25-30 минути.

2. Лука наситнете, сгорещете олиото в тиган, запържете в него лука, докато стане прозрачен и добавете грахта. Гответе още 2-3 минути и след това добавете и ориза. Гответе докато стане стъклен. После налейте бялото вино, оставете да се изпарява и абсорбира 5 минути и след това залейте с 350 мл вода. Захлупете под капак и оставете да се готви на умерен огън 20 минути.

3. През това време сварете яйцата, копъра - наситнете, а рибното филе нарежете на парчета.

4. Добавете рибата при ориза и гответе още 5 минути. Махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и нарежете сварените яйца и добавете наситнения копър в плънката. Заделете настрана.

5. Сгорещете фурната на 200 градуса. Тестото разточете и покрийте дъното и стените на кръгла тавичка с него. Запечете за 10 минути. Можете да покриете с хартия за печене и отгоре с камък, боб или морска сол, за да не се надува. Няма да е фатално, ако се видоизмени малко. Все пак това е домашен пирог.

6. Оставете тестото леко да се охлади след като се е фиксирало. Изсипете в него плънката и заравнете. Върнете във фурната за още 30-тина минути на същата температура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта