Регистрация

Киш Лорейн

Киш Лорейн
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4880

Вкусен традиционен фламандски киш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 яйце
  • около 750 мл мляко
  • брашно
  • 1 с.л. разтопено брашно

За плънката:

  • 150 г нарязан бекон
  • 4 яйца
  • 250 г настъргано сирене
  • 250 мл сметана
  • около 250 мл мляко
  • пипер
  • индийско орехче

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Сложете малко брашно в купа.

2. Прибавете яйцето, маслото и малко мляко.

3. Смесете всичко.

4. Продължавайте постепенно да добавяте брашно, докато се получи тесто за месене.

5. Сега го омесете и разточете с точилка.

6. Намаслете съд за пай и сложете тестото в нея.

7. Загрейте предварително фурната на 180ºC и сложете тестото да се пече за 10 мин.

На плънката:

1. Когато блатът е готов, извадете го от фурната и сложете вътре на слоеве бекона и сиренето.

2. Счупете четири яйца в купа и ги разбийте с вилица.

3. Прибавете сметана и малко мляко докато се получи достатъчно за плънката.

4. Овкусете с щедро количество пипер и индийско орехче. Не слагайте сол, защото беконът е солен.

5. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.

6. Накрая изсипете върху слоевете бекон и сирене, които са вече върху тестото.

7. Ако желаете, можете да сложите най-отгоре още един слой сирене.

8. Накрая изпечете във фурна 180ºC между 40 и 60 мин. в зависимост от фурната.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта