Регистрация

Печен карфиол с масло и чесън

Печен карфиол с масло и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 207

Карфиол на фурна с чесън и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 30-40 г масло
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер, индийско орехче, пушен пипер и лют пипер по желание и на вкус

Начин на приготвяне:

1. Карфиола оставете на цяла глава, като даже запазете и листенцата при кочана, ако са ви го продали с тях. Измийте и отцедете добре от водата.

2. Сложете карфиола в голям лист алуминиево фолио и завийте хубаво и плътно.

3. Пъхнете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 50 минути.

4. Маслото разтопете, добавете в него намачкания на паста или минат през преса чесън, солта и още подправки по желание.

5. Развийте карфиола, намажете с маслото с помощта на четка и върнете във фурната на 180 градуса без да завивате във фолиото. Дръжте в печката 15 минути и ястието е готово.

6. По желание поднесете върху листни зеленчуци за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта