Регистрация

Картофи на фурна с тиквички и пармезан



Картофи на фурна с тиквички и пармезан
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1746

Печени картофи със сметана, тиквички, карамелизиран лук и пармезанова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.06.2017

Побългарена рецепта за френски гартен показват Лора и Стоян, като смесват няколко продукта в ястие, подобно на картофен огретен с тиквички и лук. За да бъде вкусно и малко по-изискано от бабината гозба първо осоляваме лук и го запържваме на умерен огън докато се карамелизира. Ако искаме да спестим време в кухнята, докато разбъркваме периодично лука можем да си обелим картофите и да ги измием заедно с тиквичките, които в тази рецепта се готвят с кората.

Следва да нарежем на тънки шайби картофите и тиквичките. Ако имате мандолина, ще стане бързо и лесно. Ако ли не - здравата ръка в кухнята и острият нож ще са ви верни помощници. После картофените кръгчета се кипват с животинска сметана и се овкусяват със сол, пипер, чесън и мащерка. В купа се смесват тиквичките с картофено-млечната част, карамелизирания лук и малко настърган пармезан или друг вид сирене по изброр. После всичко се прехвърля в намазнена тавичка и се запича на фурна за 25 минути. А накрая имаме вкусно вегетарианско ястие с картофи и зеленчуци, споени от разтопен кашкавал и сметанов сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта