Регистрация

Картофени топки с плънка от цели сливи



Картофени топки с плънка от цели сливи
Средно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 570

Сладки дъмплинги от картофи със сини сливи, масло и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дъмплингите са азиатски тестени пакетчета с плънка, които могат да бъдат сготвени в сладък или солен вариант. Обикновено за тестото се използва алтернативно на бялото брашно. В Русия и Западна Азия пък тези апетитни вързопчета се срещат под името пелмени, като дебелината на обвивката доста се различава. Комбинация от двата способа за правене на пълнено тесто с плодове приготвят в канала Dazzle Spoon, където за тестото се използват сварени картофи и бяло брашно, а плънката е от цели пресни сини сливи. Можете да изполвате и други плодове по желание - половинки ябълки илии круши, цели ягоди, обикновени сливи, праскови, кайсии. А ето и как се прави.

Картофите се сваряват с обелката, за да запазят нишестето си. Смесват се с кисело мляко, яйце и бяло брашно и от всичко това се замесва тесто без набухватели. В него се увива избрания плод и след това се варят в едва къкреща подсолена вода докато изплуват. Не засилвайте котлона, защото рискувате вързопчетата да се разтворят. На финала се отцеждат добре от водата, намазват се с масло и се поръсват с кристална захар. Ако ви се струва, че все още пускат вода, можете да поръсите и с малко галета, която да попие течността. Точните продукти за 10-тина топчета със сливи ще откриете във видеото по-горе.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта