Регистрация

Вегетариански дъмплинги със зеле и гъби

Вегетариански дъмплинги със зеле и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4299

Пълнени пържени китайски хапки със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 1/2 китайско зеле (или обикновено, но по-крехко)
  • 2 скилидки чесън
  • царевични зърна
  • 1 голям морков, настърган
  • шепа гъби
  • 5 шалота
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 1 яйце

За дъмплинга:

  • пакет готови дъмплинги или си ги направете, както ги обичате

За соса:

  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1/2 лимон
  • семена сусам за поръсване

Допълнително:

  • вода (за залепване на дъмплингите)
  • олио (за пържене)

Начин на приготвяне:

1. Разделете дъмплингите един от друг.

2. В голяма купа, обединете зеленчуците, тъмния соев сос, чесъна и сусамовото олио.

3. Счупете яйцето върху зеленчуковата смес и разбъркайте.

4. Сложете около 1 ч.л. от сместа по средата на всеки дъмплинг, намокрете краищата и притиснете един към друг в полукръг.

5. Пържете около минута и половина от всяка страна в малко олио, докато станат хрупкави.

На соса:

1. Разбъркайте соевия соси лимоновия сок в малка купа и поръсете със семена сусам.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта