Вегетариански дъмплинги със зеле и гъби
Пълнени пържени китайски хапки със зеленчуци.
Необходими продукти:
За плънката:
- 1/2 китайско зеле (или обикновено, но по-крехко)
 - 2 скилидки чесън
 - царевични зърна
 - 1 голям морков, настърган
 - шепа гъби
 - 5 шалота
 - 1/2 ч.ч. соев сос
 - 2 с.л. сусамово олио
 - 1 яйце
 
За дъмплинга:
- пакет готови дъмплинги или си ги направете, както ги обичате
 
За соса:
- 1/4 ч.ч. соев сос
 - 1/2 лимон
 - семена сусам за поръсване
 
Допълнително:
- вода (за залепване на дъмплингите)
 - олио (за пържене)
 
Начин на приготвяне:
1. Разделете дъмплингите един от друг.
2. В голяма купа, обединете зеленчуците, тъмния соев сос, чесъна и сусамовото олио.
3. Счупете яйцето върху зеленчуковата смес и разбъркайте.
4. Сложете около 1 ч.л. от сместа по средата на всеки дъмплинг, намокрете краищата и притиснете един към друг в полукръг.
5. Пържете около минута и половина от всяка страна в малко олио, докато станат хрупкави.
На соса:
1. Разбъркайте соевия соси лимоновия сок в малка купа и поръсете със семена сусам.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ