Регистрация

Картофена салата с дроб от треска



Картофена салата с дроб от треска
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1245

Луксозно предястие от варени картофи с дроб от треска и пъдпъдъчи яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.02.2018

Вкусна салата с малко зеленчуци, която е изискано предястие и може да посрещне важни гости или просто да зарадва семейството с качествена храна. А ако сте на диета - това е и идеалното основно - просто трябва да увеличите порцийте. Ястието засища доста добре и носи достатъчно калории, за да може да бъде обявено и за основно.

Първо се сваряват картофите заедно с кората. Отделно варим и пъдпъдъчите яйца. А докато се готвят, можете да си разполовите маслините и да нарежете резенето, като Лора и Стоян препоръчват да използвате мандолина, за да станат наистина тънки слайсовете. Следва да охладим и обелим картофите и яйцата. Яйцата се разполовяват, а картофите се режат на не много малки кубчета и се изсипват в купа. Отгоре се сипват маслините и резенето.

Дроб от треска се намира предимно в консерви, а те ще ви свършат идеална работа за рецептата. Трябва просто да го накъсате на хапки. Можете да опитате с печена риба по избор или с пушена риба. Само трябва да почистите костиците. Салатата пак ще стане идеална. Добавяме и дроба или рибата при картофите и резенето. А после си правим дресинг, като смесваме горчица с бял балсамов оцет и зехтин. Подправяме салатата с дресинга, осоляваме на вкус и разпределяме в индивидуални порции.

Отгоре редим половинките пъдпъдъчи яйца и гарнираме с наситнен див лук или пресен лук.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта