Регистрация

Индийски хляб Наан

Индийски хляб Наан
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5608

Лесна рецепта за тънкия индийски печен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 1/2 ч.ч.  брашно
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 яйце
  • 2 ч.л. сол
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.ч. топла вода
  • 1 пакетче суха мая

Начин на приготвяне:

1. В малка купа сложете захарта и пакетчето мая топла вода и разбъркайте. Оставете да престои 10 мин., докато се разтвори.

2. Смесете киселото мляко, яйцето, солта и брашното в по-голяма купа.

3. Смесете разтворената мая с брашнената смес.

4. Омесете тесто за около 5 мин. докато стане гладко. Ако е необходимо, добавете още вода или брашно.

5. Сложете тестото в намаслена купа и покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло за около час - докато удвои обема си.

6. Изрежете еднакви кръгове от тестото, с големина на юмрук и ги разточете на тънък овал.

7. Печете в плитка тавичка на 200ºС за около 12-15 мин. докато покафнеят.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта