Регистрация

Запечен праз в сос бешамел

Запечен праз в сос бешамел
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4118

Ястие без месо, с лук, масло и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 стръка праз, бялата част, нарязани на парчета от по 10 см.
  • 1 кубче бульон
  • 1 чаша прясно мляко
  • 3 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 100 г сирене пармезан

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте праза във вряща вода за около 10 минути. Отцедете.

2. Разтворете кубчето бульон в чаша гореща вода.

3. Разтопете маслото в тиган, добавете брашното като бъркате постоянно, за да не се образуват бучки. Прибавете постепенно бульона и млякото и бъркайте докато сосът се сгъсти. Овкусете с индийско орехче.

4. Наредете праза в йена, залейте със соса бешамел и наръсете с пармезан.

5. Запечете в предварително нагрята на 180 С фурна за около 30 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта