Регистрация

Задушено с агнешко и зеленчуци

Задушено с агнешко и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2781

Печено агнешко с тиквички и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • готов микс подправки за печива
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. пипер
  • 1 кг агнешко месо
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 консерва (400 г) нарязани на кубчета домати
  • ½ ч.ч. вода
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 пакет подсладител
  • 2 ч.ч. зелен фасул, нарязан на парчета от по 2,5 см
  • 2 малка жълта тиквичка или тиквички, нарязани на парчета от по 2,5 см

Начин на приготвяне:

1. Смесете микса за печива със сол и пипер в плитка купа.

2. Потопете агнешкото и го оваляйте хубаво в тази смес.

3. В голям гювеч или тенджера, с плътно прилепващ капак, сгорещете олио на умерен огън.

4. Запържете агнешкото на няколко пъти до покафеняване и заделете в чиния.

5. Прибавете чесъна и ригана в съда и запържете като разбърквате за 1 мин.

6. Върнете агнешкото и сока му в гювеча.

7. Прибавете доматите, водата, оцета и подсладителя.

8. Сложете капака и изчакайте да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри почти до омекване на агнешкото - 1 ч. и 15 мин.

9. Прибавете зеления фасул и тиквата и разбъркайте хубаво.

10.  Варете, отчасти покрито с капака, до омекване на зеленчуците или 15 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч. 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта