Регистрация

Задушени свински пържоли с чесън

Задушени свински пържоли с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5088

Свинско в собствен сос с картофи и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг постна свинска плешка
  • 1 кг картофи
  • 1 глава чесън
  • пикантина (или друга осолена подправка по избор)
  • ½ ч.ч.червено вино
  • соев сос
  • черен пипер
  • олио или зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чесъна и го задушете с олиото в голяма тенджера, за да пусне аромата си.

2. По дъното на тенджерата, върху вече задушеният чесън, наредете пържолките.

3. Задушете ястието за 20-30 минути, без да добавяте вода.  В месото има влага, която на този етап му стига, за да се задуши.

4. След като се изпари влагата от месото, върху него наредете средно големи картофи, нарязани на половинки. На този етап може да добавите половин чаша червено вино или вода. Оставате ястието да къкри на тих огън за 20 минути.

5. Малко преди да изключите задушеното, овкусете със соев сос и пикантина.

6. Наблюдавайте ястието и се стремете да остане сос в тенджерата. Ако течността изври, долейте малко вода, идеята е, ястието да се поднесе в собствен сос.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous03-03-2014
Тази рецепта по колко различни имена ще я напишете???

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта