Регистрация

Задушено зеле с вино

Задушено зеле с вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2160

Гарнитура със зеле и боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава зеле
  • сол и пипер
  • 350 г ябълки
  • 2 с.л. зехтин
  • 1¼ ч.ч. вино
  • 2 ч.л. сини боровинки

Само за червено зеле:

  • 1 с.л. конфитюр от червени боровинки
  • 1-2 ч.л. оцет
  • захар

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на четвъртинки зелето и го почистете от твърдите части и сварете за 3 мин., (5 - 10 за червено зеле) в кипяща подсолена вода.

2. Отцедете много добре.

3. Обелете и почистете ябълките.

4. Сгорещете олиото в гювеч и запържете ябълките и зелето.

5. Овкусете и прибавете виното и боровинките.

6. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри за 20 - 25 мин., (или изпечете в предварително загрята фурна на 180ºС за 35 - 40 мин.), като обръщате от време на време, за да не залепне, като добавите още вода, ако е необходимо.

7. Когато зелето е почти готово, проверете консистенцията и ако е необходимо, отцедете част от течността.

8. За червено зеле, намачкайте конфитюра с оцета, прибавете при зелето и гответе още няколко минути.

9. Доовкусете и поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта