Регистрация

Желиран свински бут с туршия

Желиран свински бут с туршия
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3249

Джолан с шалот, каперси и корнишони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 свински джоланa
  • добре подбран зеленчуков бульон, моркови, целина, стръкове магданоз и лук
  • 2 връзки магданоз с гладки листа – нарязан
  • 3 нарязани шалота
  • шепа нарязани каперси
  • шепа нарязани корнишони
  • 3 листа желатин

Начин на приготвяне:

1. Сложете свинския бут в голямa тенджера с вода да се накисне през нощта.

2. На следващия ден, отцедете соления бульон и го заменете с прясна вода, добавете зеленчуковия бульон и сложете да заври.  Оберете пяната и оставете да ври на слаб огън в продължение на 2/3 часа, докато месото омекне и може се отдели от костите.

3. Оставете джолана да изстива в  бульона. Когато бульонът изстине, извадете месото, отделете го от костите и го поставете в голяма купа. Добавете шалота, краставичките и каперсите към месото.

4. Загрейте 500 мл от бульона и разтворете листата желатин в топлата течност. Добавете малко към месото и зеленчуците, – така че да ги покриете изцяло.

5. Покрийте формата, в която ще поставите джолана с няколко слоя тънък разтеглив найлон и сипете в нея малко бульон. След това поръсете магданоз и накрая добавете един слой от желирания джолан със зеленчуци.

6. Повторете – добавете втори слой от бульон, магданоз, джолан и натиснете навътре, за да се втвърди.

7. Редете, докато се изпълни формата.

8. Увийте в тънък разтеглив найлон и оставете да се охлади за 24 часа.

9. Нарежете и сервирайте със силно подправена туршия и парченца от круши.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2-3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта