Регистрация

Свинско с кокос от Бали

Свинско с кокос от Бали
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3064

Люто свинско със зеленчуци и кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,130 кг нетлъсто свинско месо
  • 1 патладжан
  • 1 зелена чушка
  • 1 кутия гъби
  • 1 средна глава лук
  • 6 резена джинджифил
  • 6 скилидки чесън
  • ок. 470 мл кокосово мляко
  • 2 дафинови листа
  • 2 ч.л. куркума на прах
  • 2 ч.л. кориандър на прах
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 4 тайландски чили чушки

Начин на приготвяне:

1. Намаслете тигана и сотирайте джинджифила, лука и чесъна до кафяво.

2. Прибавете подправките (куркумата и кориандъра, солта и чилито).

3. Те не трябва да залеват по тигана.

4. Прибавете свинското и сгответе добре.

5. Сложете зеленчуците, разбърквайте и пържете 5 мин.

6. Сипете кокосовото мляко и дафиновите листа и оставете да заври.

7. Намалете огъня и оставете да къкри 15 мин.

8. Това е всичко! Поднесете поръсено с пресен кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта