Регистрация

Елзаски киш с бекон

Елзаски киш с бекон
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4604

Вкусен киш със сирене и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За блата на киша:

  • 1 ½ ч.ч. брашно
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.ч. растително масло
  • 3 с.л. вода

За пълнежа:

  • 120 г сирене грюер
  • 4 яйца
  • ½ ч.ч. сметана с високо съдържание на мазнини
  • ½ ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1/3 ч.ч. ситно нарязан лук
  • 3-4 парчета бекон, сготвени и нарязани на дребно
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Смесете 1 ½ ч.ч. брашно и ½ ч.л. сол. Добавете ½ ч.ч. растително масло и разбъркайте, докато получите тесто с груба консистенция.

2. Добавете вода (може да се наложи да добавите и повече от 3 супени лъжици). Омесете тестото с ръце.

3. Разточете го и го сложете в плитка тава.

На пълнежа:

1. Предварително загрейте фурната до 190°C.

2. Настържете сиренето грюер на дъното на суровия блат за киша. Уверете се, че сте покрили дъното равномерно.

3. Разбийте яйцата със сметаната и прясното мляко. Добавете бекона, лука и подправките. Отново разбъркайте сместа, за да се смесят всички продукти.

4. Излейте яйчената смес върху блата за киша.

5. Печете 35-50 мин. Когато кишът се опече, ще се надуе и ще придобие златистокафяв цвят.

6. След като извадите киша от фурната, оставете го да изстине за няколко минути, преди да го нарежете. Може да се сервира горещ или студен.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
3
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
4
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта