Регистрация

Спаначен киш на млечна основа

Спаначен киш на млечна основа
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3548

Френска гоздба със сирене и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. сирене (чедар, швейцарско или по избор), настъргано
  • 1 3/4 ч.ч. равни части сметана и мляко, или мляко, или суроватка, или комбинация от изброените
  • 2 корички за пай
  • 5 ч.ч. пресен спанак
  • 2/3 ч.ч. лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1/4 ч.л. копър
  • 1/2 ч.л. бял пипер
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • 1/4 ч.л. естрагон
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Пригответе коричките за пай. След това загрейте фурната на 220ºС.

2. Нарежете лука и счукайте чесъна. Сотирайте ги в малко олио докато лукът стане полу-прозрачен, а чесънът покафенее по краищата.

3. Нарежете спанака на парчета с големина около 2,5 см и го сложете при чесъна/лука. Гответе докато омекне.

4. Докато сотирате зеленчуците, разбийте яйцата с млечния продукт, който сте избрали и овкусете с подправките.  Не забравяйте солта.

5. Разбъркайте сместа от спанак/чесън/лук със сиренето и сместа с яйцата. Може да изчакате първата смес да се поохлади малко, за да не се пресече яйцето.

6. Изсипете половината смес в едната коричка за пай, а другата половина във втората. Трябва да покрие така, че да останат около 0,8 см от горния ръб, тъй като ще се надигне малко при печенето. Сложете във фурната.

7. Намалете на 190ºС докато се готвят пайовете.

8. Гответе около 35 мин. или докато вече не се клатят в средата и са покафенели по краищата.

*За два киша. Могат да се съхраняват доста време след приготвяне. Подходящи продукти са също гъби, броколи, аспержи, бекон или каквото предпочитате за вашия киш.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта