Регистрация

Домашни чебуреки с кайма и лук

Домашни чебуреки с кайма и лук
Трудно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1886

Руски тънки мекици с плънка от кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г брашно + още за премесването
  • 1 ч.л. сол
  • 60 мл олио
  • 400 мл вряла вода
  • 200 г лук
  • 1 ч.л. сол
  • 450 г кайма
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 150 мл вода
  • магданоз по желание
  • 500 мл олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете 1 ч.л. сол и разбъркайте. Оформете кладенче, налейте вътре олиото и водата и с вилица разбъркайте докато съставките се смесят.

2. Прехвърлете на набрашнен плот и продължете да месите докато се оформи еластично и нелепнещо гладко тесто. Замесете на топка и приберете в найлонов плик на стайна температура за 30 минути.

3. Лука обелете и рендосайте в купа. Настискайте с 1 ч.л. сол, добавете каймата и наситнени листа магданоз по желание и замесете. Залейте със 150 мл топла вода и премесете.

4. Тестото извадете от плика, премесете на набрашнен плот, оформете на фитил и разделете на 3 топки. Всяка от тях разточете на кора с дебелина около 1 см. С отвора на големи чаши или с голям ринг изрежете кръгове.

5. Слагайте от плънката в едната половина на кръга, захлупвайте с другата и прещипвайте краищата с обратното на вилица. Работете така до изчерпване на количествата плънка и тесто.

6. Сгорещете богато количество олио в тиган. Слагайте по 2-3 пирожки и пържете по 2 минути от страна на умерен огън (170-180 градуса). Трябва да се получи хрупкава златиска коричка.

7. Вадете с решетъчна лъжица в чиния застлана с домакинска хартия или салфетка. Поднесете докато са топли.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта