Регистрация

Домашни ръжени крекери

Домашни ръжени крекери
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1421

Домашни крекери с ръжено брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ръжено брашно (150 г)
  • 1 ч.ч. бяло брашно (140 г)
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2/3 ч.л. сол
  • 2/3 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. захар
  • 3 с.л. зехтин или олио
  • 2 ч.л. горчица
  • ким, чубрица, мащерка, маково семе, ленено семе или сусам по желание

Начин на приготвяне:

1. Пресейте двата вида брашно в тава. Добавете солта, захарта, бакпулвера и разбъркайте.

2. Добавете горчицата, мазнината и водата и разбъркайте отново. Сипете си още вода в чаша и наливайте по 1 с.л. докато месите. Целта е да се получи твърдо нелепкаво тесто.

3. Разстелете го на много тънък пласт (с дебелина между 2 мм и 0,5 см). Нарежете на правоъгълници.

4. Застелете тава с хартия за печене и подредете в нея правоъгълниците с отстояние един от друг. Отгоре поръсете с избрана от вас добавка от семена или подправка. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Трябва крайщата леко да потъмнеят без да покафеняват.

5. Извадете и изчакайте да се охладят. После можете да сервирате с избран от вас топинг от сирена за мазане, риба, шунка или друго.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта