Регистрация

Тестени хапки със захарен сироп



Тестени хапки със захарен сироп
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 740

Чак-чак - татарски сладкиш от пържени тестени хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Содени понички с медена заливка - това са калоричните, но и много вкусни бухти чак-чак - хапки от пържено содено тесто с яйца, поднесени със заливка от меден карамел. Ако обичате понички или бухтички, ето една етническа рецепта за любимия сладкиш, който можете да поднесете като десерт или семейна закуска.

Тестото се замесва като в пресятото брашно се добавя сол и сода. После се наливат разбити яйца с жълтъци и се меси докато спре да лепне. Оставя се да почине на стайна температура в найлонов плик за 15 минути. Следва от тестото да се оформят фитили и да се нарежат на хапчици. Как се прави - гледайте във видеото - лесно е. Готовите хапки се пържат в голямо количество сгорещено олио до образуването на златиста коричка. Вадят се в съд, застлан със салфетка или домакинска хартия, за да попие мазнината. Най-добре пържете на няколко пъти, за да не се слепват.

Сосът се прави като в касерола или малък тиган се разтапя мед и се добавя захар. Кипва се за кратко и с получения крем се заливат пърженките. Поднасят се докато са топлички, защото коричката им е най-хрупкава. Точните продукти за рецептата можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта