Регистрация

Домашна майонеза от пъдпъдъчи яйца

Домашна майонеза от пъдпъдъчи яйца
Лесно   |   Порции 150 мл   |   Видяна: 1929

Майонезен сос от пъдпъдъчи яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пъдпъдъчи яйца
  • 1/2 ч.л. горчица
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 120 мл олио
  • 1-2 скилидки чесън по желание

Начин на приготвяне:

1. В купата на пасатора чукнете яйцата, добавете солта и захарта и разбийте.

2. Постепенно при непрестанно пасиране добавяйте на тънка струйка олиото. Ако майонезата ви се стори рядка, сипете още 20-тина милилитра.

3. Добавете горчицата и чесън по желание и пасирайте за 10-тина секунди. Добавете лимоновия сок, пасирайте финално и майонезата е готова.

* Можете да обогатите с добавки като листа босилек или лют пипер. Става идеален сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта