Регистрация

Домати в буркани с лук и подправки

Домати в буркани с лук и подправки
Лесно   |   Порции 3 буркана   |   Видяна: 1109

Зимнина в буркани с домати, чесън, лук, копър и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 12 скилидки чесън
  • сочна връзка магданоз
  • сочна връзка копър
  • 800-1000 г домати
  • 3 с.л. олио
  • 3 с.л. оцет

За саламурата:

  • 1 л вода
  • 3 с.л. захар
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци и поразрохкайте, за да се разделят.

2. На отделно място нарежете магданоза и копъра и смесете с чесъна. Разбъркайте.

3. Доматите измийте и разрежете на половини или четвъртини - зависи колко са големи.

4. Бурканите стерилизирайте във фурната на 110 градуса с малко вода на дъното за 12 минути. Три буркана от 750 мл до 1 литър са достатъчни.

5. Започнете реденето в стерилизираните буркани като сложите на дъното част лук, след това копър с чесън и магданоз, после резени домати, следва лук, подправки с чесън, пак домати и на финала лук и подправки с чесън. Опитайте се да е максимално плътно, но без да спукате доматите.

6. Кипнете водата за саламурата, изсипете в нея захарта и солта и бъркайте и варете 3 минути. След това докато е вряла - изсипете в бурканите, като отгоре трябва да остане малко пространство.

7. В останалото място до ръба на буркана сложете по 1 с.л. олио и за финал 1 с.л. оцет.

8. Затворете с капачките, обърнете бурканите на обратно и оставете така за 1 денонощие. След това можете да изправите и да подредите в зимника.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта