Регистрация

Доматена яйченица със зеленчуци

Доматена яйченица със зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 952

Печени яйца върху доматен сос с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 домата
  • 1 тиквичка
  • 1 чушка
  • 1 глава лук
  • сол, пипер и босилек (може риган или чубрица)
  • 4 с.л. олио
  • щипка захар
  • 4 яйца
  • бяло или жълто сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Доматите обелете и рендосайте на едро ренде.

2. Лука наситнете, тиквичката нарежете на лентички или кубчета, а чушката - на тънки полумесеци.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган с огнеупорни дръжки. Изсипете вътре лука и гответе докато стане прозрачен.

4. Добавете чушката и тиквичката и гответе още няколко минути като разбърквате периодично.

5. Залейте с рендосаните домати, добавете захарта и овкусете със сол, пипер и подправка по избор. Оставете да покъкри докато водата се изпари и сосчето се сгъсти.

6. В средата на тигана оформете голямо гнездо като избутате соса настрани. Изсипете 2 с.л. олио, изчакайте да се сгорещи и чукнете яйцата в гнездото.

7. Прехвърлете да се запече на 200 градуса в предварително загрята фурна за 10-тина минути.

8. По желание преди печенето или след изваждане от фурната можете да поръсите с натрошено бяло сирене или рендосан кашкавал.

9. След изваждане ястието търпи добавка на пресни билки и подправки или на поръска от пресен лук или чесън.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта