Десерт с черен сусам
Десерт със сусам, лотос и гинко.
Необходими продукти:
- 200 г семена черен сусам
- 1500 мл вода
- 150 г кристална захар
- 2 с. л. царевично брашно
- 50 г лотосови семена
- 50 г гинко ядки
Начин на приготвяне:
1. Сложете лотосовите семена заедно с гинко ядките в малка тенджерка. Поръсете с малко захар и варете 20 мин., заделете.
2. Измийте семената черен сусам и ги подсушете преди да ги запечете в уока докато си пуснат аромата.
3. Сложете семената сусам в блендер и добавете вода (1500 мл). След това блендирайте до консистенцията на паста.
4. Изсипете пастата в тенджерка и добавете кристалната захар.
5. Оставете да заври и разбъркайте хубаво.
6. В същото време смесете царевичното брашно с малко вода, за да излезе царевичното нишесте което ще сгъсти пастата от черен сусам.
7. Когато кристалната захар се разтвори, добавете нишестето и продължавайте да бъркате още 3 мин.
8. Покрийте десерта със сварените лотосови семена и гинко ядките малко преди сервиране.
9. Поднесете горещо, особено през зимата.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ