Регистрация

Десерт с черен сусам

Десерт с черен сусам
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3432

Десерт със сусам, лотос и гинко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г семена черен сусам
  • 1500 мл вода
  • 150 г кристална захар
  • 2 с. л. царевично брашно
  • 50 г лотосови семена
  • 50 г гинко ядки

Начин на приготвяне:

1. Сложете лотосовите семена заедно с гинко ядките в малка тенджерка. Поръсете с малко захар и варете 20 мин., заделете.

2. Измийте семената черен сусам и ги подсушете преди да ги запечете в уока докато си пуснат аромата.

3. Сложете семената сусам в блендер и добавете вода (1500 мл). След това блендирайте до консистенцията на паста.

4. Изсипете пастата в тенджерка и добавете кристалната захар.

5. Оставете да заври и разбъркайте хубаво.

6. В същото време смесете царевичното брашно с малко вода, за да излезе царевичното нишесте което ще сгъсти пастата от черен сусам.

7. Когато кристалната захар се разтвори, добавете нишестето и продължавайте да бъркате още 3 мин.

8. Покрийте десерта със сварените лотосови семена и гинко ядките малко преди сервиране.

9. Поднесете горещо, особено през зимата.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта