Регистрация

Десерт Маскарпоне в чаша или тавичка

Десерт Маскарпоне в чаша или тавичка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2293

Крем Маскарпоне със сурови жълтъци, сметана и сирене маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 жълтъка
  • 60 г захар
  • 250 г маскарпоне
  • ванилия
  • 200 мл сладкарска млечна сметана
  • 20 г пудра захар
  • 200 г бишкоти
  • 150 мл еспресо
  • 30 мл коняк
  • какао на прах

Начин на приготвяне:

1. Жълтъците изсипете в голяма купа и залейте със захарта. Разбийте с миксер до получаването на гладък жълтеникав крем

2. Добавете маскарпонето и ванилията към крема и разбийте до гладкост.

3. Сметаната изсипете в друга купа, добавете пудра захарта и с миксер разбийте на гъст крем. Ще отнеме 5-6 минути разбиване. Използвайте чисти и сухи бъркалки на миксера, за да се получи пяната наистина гъста.

4. С шпатула добавяйте сметаната на части към крема с маскарпоне и разбърквайте. Трябва да се получи хомогенен крем.

5. Решете дали ще правите под формата на сладкиш или пък ще е крем в чаша. Изсипете си кафето в купичка и добавете в него коняка.

6. Ако редите в тавичка, топвайте бишкотите в кафената смес и редете плътно на дъното. След това покрийте с половината крем, после наредете втори пласт напоени бишкоти и пак покрийте с крем. Заравнявайте крема с шпатула.

7. Ако редите в чаши, започнете с крем, после парчета бишкоти, после пак крем, пак бишкоти и крем за финал.

8. Накрая поръсете с какао през цедка, независимо кой от двата варианта сте готвили, и приберете в хладилник за 4 часа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта