Гювеч със свинско, грах, картофи и моркови
Зимен гювеч с месо, зеленчуци и запръжка.
Необходими продукти:
- 2 големи сочни свински пържоли
 - 150 грама лук
 - 100 грама моркови
 - 1 сладка чушка
 - 10 кисели краставички
 - 200 грама картофи
 - 200 грама грах от консерва - отцеден
 - сол и черен пипер на вкус
 - растителна мазнина
 - вода
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и го запържете в малко растителна мазнина. Настържете на ренде морковите и ги прибавете към лука в тигана и пържете още няколко минути.
2. Нарежете месото на големи кубчета, а краставичките, картофите и чушката - на малки кубчета.
3. Вземете гювеч и в него редете - най-отдолу месото, след него половината картофи, после чушката, краставичките, грахта, останалите картофи и накрая запръжката от лук и моркови.
4. В малко количество вода (около 100 мл) разтворете солта и добавете черния пипер. Излейте върху гювеча и печете за 1.30 часа под капак във фурна.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ