Регистрация

Гъби със свинско и скариди

Гъби със свинско и скариди
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2152

Елегантен ордьовър с много продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сушени гъби шийтаке, накиснати до омекване и без стеблата
  • 100 г свинска кайма (по желание)
  • 50 г кайма от скариди (или около 100 г скариди, ако не желаете да използвате свинска кайма)
  • царевично брашно
  • ½ ч.л. сос от стриди
  • щипка сол
  • грах, царевица или резени морков (по избор)

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата от свинско месо и от скаридите с щипка сол.

2. Оваляйте гъбите в царевично брашно.

3. Напълнете гъбите с каймата.

4. Сложете ги в дълбок съд и ги задушавайте на пара в стимера за 15 мин. или до пълна готовност. Извадете и заделете в чиния, но запазете соса.

5. Сложете соса от стимера и соса от стриди в тенджерка на котлона и оставете да заври.

6. Прибавете разредено с вода царевично брашно, за да се сгъсти сосът.

7. Полейте гъбите с този сос и поднесете, украсено с грах, царевица или моркови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта