Регистрация

Гъби с крем сирене и бяло вино

Гъби с крем сирене и бяло вино
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 933

Печурки с масло, чесън и копър на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пресни печурки (или друг вид гъби по избор)
  • 30 мл бяло вино
  • 125 г крем сирене
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • копър по желание
  • малка консерва грах по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки полумесеци. Лука и чесъна наситнете.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука. Щом стане прозрачен, добавете чесъна и маслото. Щом маслото се разтопи, добавете и гъбите и гответе докато освободят водата си и тя се изпари. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари.

3. Добавете крем сиренето и бъркайте докато се разтопи. Ако искате да сложите грах, добавете го с крем сиренето и гответе няколко минути.

4. Овкусете със сол и пипер и дръпнете ястието от огъня. В тигана трябва да има сосче - симбиоза между естествено отделената вода от гъбите с дъх на бяло вино и разтопеното крем сирене. Чак сега поръсете с наситнен копър по желание.

5. Поднесете като разядка или с препечен хляб за намазване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта