Регистрация

Жарени гъби с масло и сметанов сос

Жарени гъби с масло и сметанов сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 665

Пържени гъби с лук, масло и сметана с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г дребни гъби
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 100 г масло

За сметановия сос:

  • 200 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. сух риган или босилек
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Гъбите измийте хубаво. Махнете пънчетата.

2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, изсипете гъбите, гответе 5 минути, намалете огъня малко и оставете да се готвят 10 минути като периодично разбърквате.

3. През това време обелете лука и го наситнете.

4. Овкусете гъбите с червен и черен пипер, сол и риган. Добавете лука, бъркайте 2-3 минути и оставете ястието да се готви на слаб огън още 10 минути.

5. През това време направете сметановия сос като смесите сметаната с майонезата, добавите риган и намачкан чесън. Разбъркайте и прехвърлете в сосиера за поднасяне.

6. Добавете маслото в тигана и бъркайте докато се разтопи. Оставете на слаб огън още 5 минути, като периодично разбърквате.

7. Поднесете гъбите със соса встрани. Можете да поръсите с наситнен пресен копър за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта