Регистрация

Гъбена супа с картофи и сметана

Гъбена супа с картофи и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2192

Зеленчукова супа с картофени кубчета и запръжка от гъби и лук в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1,5-1,8 л вода
  • 1 глава лук
  • 150-200 г печурки
  • 60 г масло
  • 2 дафинови листа
  • сол и пипер на вкус
  • няколко стръка магданоз
  • заквасена сметана за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Пуснете ги да се варят във водата заедно с дафиновите листа.

2. Лука обелете и наситнете.

3. Гъбите измийте хубаво и нарежете на полумесеци.

4. Сгорещете маслото и задушете в него лука. Щом започне да потъмнява, добавете гъбите и гответе докато омекнат. Овкусете със сол и пипер.

5. Изсипете запръжката в супата, когато картофите са почти готови. Оставете да ври до тяхното пълно омекване.

6. Ивадете дафиновите листа и опитайте супата на вкус. Ако е нужно, добавете още подправки.

7. Поднесете с любимия хляб, поръсете с наситнен магданоз и по желание добавете лъжичка заквасена сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта