Регистрация

Грис халва с орехи и канела



Грис халва с орехи и канела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2304

Грис с масло, захар, канела и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимата грис халва навява спомени за детската градина или бабините следобедни закуски през ваканцията, защото това е един от най-приятните десерти за дечицата. Нищо не пречи обаче да се хапва и от възрастни, защото е доста засищащ, сладък, питателен и е уникален старт на деня, който се приготвя бързо и може да замени поредната бърза закуска, купена по път за работа. Лесната и експресна рецепта за грис халва с масло намираме в канала на Милена da_sgotvim_s_milena, където я виждаме във вариант с вода. Но по желание можете да използвате и мляко за направата на соцдесерта.

Течността се кипва и в нея се разтваря захарта. Съотношението е идеално за запомняне наизуст - две части вода или мляко, една част захар, една - масло и една - грис - това е всичко. След като захарният сироп е готов, го дърпаме от котлона леко да се охлади. Разтапяме масло в тиган директно на включения котлон и след това в него запържваме гриста докато започне леко да покафенява. После спираме огъня, но не махаме тигана. Изсипваме вътре захарния сироп, подправяме с канела и ванилия на вкус и оставяме под капак за 10-тина минути.

По желание можете да поднесете с натрошени орехи, запечени на сух тиган ядки или сушени плодове. А след това си хапнете и позволете на милите спомени да ви накарат да се почувствате по детски.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта