Регистрация

Гриловано пилешко с портокалов мармалад

Гриловано пилешко с портокалов мармалад
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1015

Мариновано пилешко на грил с цитрусов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе или 1 кг долни пилешки бутчета или крилца
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. портокалов мармалад
  • сока на 1 портокал
  • клонка розмарин
  • 50 г масло
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете 2 с.л. соев сос с 3 намачкани скилидки чесън, наситнените листенца на половин клонка розмарин, сока на 1/2 портокал и 1 с.л. портокалов мармалад.

2. С така направената марината намажете пилешкото и оставете да кисне поне 2 часа. Може и цяло денонощие.

3. Намазнете грил тиган или скара с олио и запечете маринованото месо до готовност.

4. В касерола кипнете останалия соев сос с намачканата скилидка чесън, другата половина от портокаловия сок и 3 с.л. портокалов мармалад. Добавете останалите наситнени листенца розмарин. Щом заври, махенте от огъня и добавете маслото директно от хладилника, за да се разтопи във врялата смес.

5. Поднесете пилешкото със соса за заливане.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта