Регистрация

Маслено пилешко с лук

Маслено пилешко с лук
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3166

Пилешко по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пакета обезкостени пилешки гърди или бутчета, нарязани на кубчета
  • 1 с.л. куркума
  • 2 глави лук, фино нарязан
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. неосолено масло
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 ч.л. семена ким
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. чеснова паста
  • 1 ч.л. джинджифилова паста
  • 1 ч кисело мляко
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 с.л. смлян кориандър
  • 1 голям домат, фино нарязан
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

 

*Ако искате ястието да е с по-богат вкус, добавете 1/2 ч сметана накрая, като я застроите леко, за да не се пресече.

1. В голяма купа смесете 1 с.л. куркума, 1 ч.л. сол, 1 ч кисело мляко и нарязаното на кубчета пилешко.

2. Разбъркайте хубаво и покрийте с найлоново фолио и сложете в хладилника да се маринова за няколко часа или за цяла нощ.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тенджерка и сотирайте лука до златисто-кафяво.

4. Добавете чесновата и джинджифиловата паста.

5. Добавете доматеното пюре и гответе 5 мин.

6. Добавете маслото.

7. Добавете маринованото месо, заедно с киселото мляко и дръжте на котлона до готовност.

8. Добавете гарам масалата, захарта, чилито на прах, кориандъра и кимиона.

9. Гответе на умерен огън 15 мин. и добавете сол на вкус.

10. Украсете с листа пресен кориандър по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта