Регистрация

Пилешко задушено с лук, лимон и пипер

Пилешко задушено с лук, лимон и пипер
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1154

Лимоново пилешко на яхния.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг бяло пилешко месо
  • 1 ч.л. зърна пипер - само розов или пипер меланж
  • сол на вкус
  • 2 лимона
  • 3 глави лук шалот
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • магданоз или копър за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на тънки и дълги лентички. Овкусете със сол и пипер и покапете с малко мазнинка. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете лука до леко позлатяване.

3. Добавете месото и маслото и запържвайте няколко минути. Щом мръвките хванат коричка, добавете пипера и налейте малко вода. Оставете да се готви под капак на слаб огън 15-тина минути.

4. Изцедете сока на лимоните, а кората на единия плод настържете на ситно ренде.

5. Залейте с лимоновия сок, посолете, добавете кората и гответе още 3 минути.

6. Махнете от огъня като опитате месцето и се уверите, че е готово.

7. Поръсете с наситнена зелена прясна подправка и сервирайте по желание с гарнитура от ориз или картофи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта