Регистрация

Гевречета с глутеново брашно

Гевречета с глутеново брашно
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3777

Варено-печени гевречета със зърнена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • топла вода (100-110ºС) за разтваряне на маята
  • 42 г кубче мая или 9 г мая на прах
  • 570 г брашно, с високо съдържание на глутен
  • 42 г захар
  • 14 г сол

За топинга:

  • маково семе
  • сусамови семена
  • чесън
  • сол или друго по избор

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера с вода (около 10-15 см от дъното) на котлона и добавете 1 с.л. захар.

2. Разтворете маята в топла вода. Оставете я за няколко минути, докато се разтвори напълно. Смесете всички продукти и омесете твърдо, нелепкаво тесто. Разделете го на около 10 еднакво големи парчета и оформете всяко на цилиндър с дължина 30 см. Намокрете леко краищата и ги залепете, така че да се образува кръг.

3. Оставете така приготвеното тесто да престои 10 мин., покрито с кърпа и загрейте фурната на 200ºС.

4. Пуснете гевречетата в леко кипяща вода за 30 сек. и извадете.

5. Пригответе широка чиния, пълна с продуктите за топинга и потопете всеки геврек, така че да се покрие.

6. Сложете в тавичка, постлана с пергаментова хартия и печете 15 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта