Регистрация

Вегетариански шницели от картоф



Вегетариански шницели от картоф
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1846

Плоски панирани кюфтета от картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофените кюфтета могат да бъдат направени в още по-хрупкав вариант като се превърнат в тънки плоски питки с преобладаваща коричка. Идеята се реализира в Кухнята на Звездев, където се приготвят лесни картофени шницели.

Първо картофите се сваряват, охлаждат и намачкват на пюре или минават през преса. Смесват се със сухи подправки и смлени в чопър бадеми. По желание можете да добавите и малко рендосан кашкавал. В сместа се чуква яйце и се замесва хубаво. С мокри длани се оформят плоски и тънки шницели. Овалват се в брашно и се пържат двустранно в сгорещено олио. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина.

А после се хапват бързичко, докато са топли и изкусително хруптящи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта