Регистрация

Варени пресни картофи с репички и майонеза



Варени пресни картофи с репички и майонеза
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1544

Предястие с картофи, репички, майонезен сос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.05.2017

Ястието, което приготвят Лора и Стоян, наричат картофена салата, но то може да бъде също така питателна гарнитура за месо или риба, леко безмесно основно или пък засищащо предястие. Водещите избират пресни картофки, защото са в сезон, но можете да се спрете и на стари, ако си правите ястието в друг момент от годината.

Картофите се сваряват и се нарязват на пънчета. За да не давате фира, можете да ги нарежете просто на големи парчета. Така ще се запази първоначалната идея за визията на салатата. Следва да се приготви дресинг, подобен на майонеза, като тази обаче се прави с варени яйца. Чували ли сте за майонеза от варени яйца? Е, не е така гъста и питателна, но поне поглъща по-малко мазнина и може да спаси човек от заразите в суровите яйца.

Накрая сглабяме салатата като отдолу подреждаме картофите, върху тях поръсваме с наситнена целина, после заливаме с дресинг и на финал гребваме от купата с наситнени репички, смесени с див лук. Готово е за сервиране. Можете да хакнете и някоя сочна пържола в чинията.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта