Регистрация

Варени кнедли със сирене

Варени кнедли със сирене
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 5200

Тестени руски кошнички с плънка от яйце и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 610 грама брашно - 570 грама за тестото и още 40 грама за плънката
  • 3 яйца - 1 за тестото и 2 за плънката
  • щипка сол
  • 200 мл прясно мляко или вода
  • 100 грама захар - 10 за тестото и 90 за плънката
  • 800 грама сирене
  • 50 г масло - 40 за тестото и 10 за пълнежа
  • 200 мл сметана за поднасяне
  • вода за варенето

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното в тава, залейте го с хладна вода или мляко, добавете солта, 10 грама захар, 40 грама масло и 1 яйце и замесете тесто. Оставете го да почине за половин час, увито в кърпа на топло място.

2. Направете плънката като натрошите сиренето и го смесите с 90 грама захар, 10 грама размекнато масло (или още по-добре - разтопено), 40 грама брашно и две яйца. Разбийте хубаво до хомогенизиране.

3. Разточете тестото на тънка кора и с помощта на ринг или отвора на чаша изрежете в него кръгове. В половината на всеки от тях сложете плънка, а след това завийте с другата половина така, че да се оформят полумесеци. Крайщата прещипете с натискане.

4. Оставете вода да кипне в тенджера, посолете я и сложете в нея кнедлите. Щом тестените хапки изплуват, са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица и отцедете. Намажете ги с масло и сервирайте със сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
103
4 мн. добре
4
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта