Регистрация

Бяла арепа с масло

Бяла арепа с масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4236

Царевична маслена питка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. бяло царевично брашно
  • 1 1/4 ч.ч. вода
  • сол
  • масло
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете водата с малко сол, след това смесете с бялото царевично брашно докато се оформи меко тесто. Оставете го да престои за 2 мин.

2. Загрейте тиган за пържене и капнете малко олио.

3. След това вземете парче тесто и направете кръгла топка. Приплеснете я с ръце, така че да се получи плосък кръг.

4. Сложете арепата в тигана, докато се получи коричка от едната страна и обърнете, за да се изпече от другата страна по същия начин.

5. Когато е готова, я разтворете и намажете с малко масло отвътре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта