Регистрация

Бургери от пуешко и бекон

Бургери от пуешко и бекон
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2848

Пълнеж за сандвичи с птиче месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г смляно пуешко
  • 125 г бекон
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1/2 глава чесън
  • шепа магданоз, грубо нарязан
  • 8 с. л. меден сос барбекю 
  • 2 с. л. коняк
  • 1 с. л. сос от стриди
  • 2 с. л. лъжици сусамово олио
  • 1 с. л. чили олио
  • 1 с. л. олио
  • 3 с. л. галета
  • 1 яйце, леко разбъркано
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете лука и чесъна. Нарежете лука на парчета и ги сложете в кухненския робот заедно с чесъна. Пасирайте. Прехвърлете чесъна и лука в тиган и прибавете трите вида олио. Включете котлона на средна степен и запържете като постепенно намалявате котлона. Внимавайте да не ги прегорите. Свалете от огъня и оставете сместа настрани да се охлади.

2. Нарежете бекона на парчета и го сложете в кухненския робот заедно с магданоза. Смелете.

3. Смесете всички описани съставки (без кухненския робот, разбира се).

4. Загрейте малко олио в един тиган и сложете малко парченце от сместа за бургерите да се пържи на средно силен огън. Охладете и опитайте на вкус.

5. Коригирайте ако е необходимо и когато сте готови, оформете от сместа бургери (от посочените количества могат да се приготвят 8 бургера, дебели по около 1 см.) и ги опаковайте във фолио. Съхранявайте така приготвените бургери във фризера.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта