Регистрация

Азиатски палачинки с плънка от свинско

Азиатски палачинки с плънка от свинско
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2714

Печено свинско във фолио с доматен и соев сос, захар и портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче шарено свиснско месо без кожа около 700 грама
  • 8 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 2 ч.л. портокалов сок (ако имате под ръка)
  • 3 ч.л. доматено пюре
  • подправки на вкус - кимион, черен и червен пипер, чубрица и др.
  • наситнени листа зелена салата (около 2 шепи)
  • 1-2 краставици, нарязани на ивички
  • 4-6 стръка наситнен пресен лук
  • 12-16 готови палачинки, както ги правите по любимата си рецепта

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да загрява на 190 градуса.

2. Вземете голям лист метално фолио и от гладката страна в средата му сложете свинската мръвка.

3. Направете в нея разрези с дължина от около 2 см. и обтрийте хубаво със соев сос, подправки, захар, портокалов сок и доматено пюре.

4. Увийте хубаво месото и го оставете да се пече около час. През това време можете да си приготвите палачинките.

5. Извадете месото от фурната и го охладете. Нарежете на хапки, полейте с още малко соев сос или събралия се сос от фолиото, пресипете в тавичка и го върнете да се запече до хрупкавост.

6. Можете да сервирате в два варианта - отделно палачинките, месото и наситнените зеленчуци така, че всеки да си увива в тестените плоски питки колкото плънка му е вкусно или пък да ги загърнете предварително и да сервирате директно готовите порции.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
супер

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта