Регистрация

Агнешко с моркови, спанак, патладжан и кус-кус

Агнешко с моркови, спанак, патладжан и кус-кус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2462

Руло от агнешко филе с плънка от лук и ядки и гарнитура от паста със зеленчуци и винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама агнешко филе
  • 100 грама патладжани
  • 20 грама лук
  • 30 грама орехи
  • 50 грама кус-кус
  • 150 грама спанак
  • сметана 50 мл
  • 70 мл сок от нар
  • 30 мл сухо червено вино
  • масло, сол, черен пипер, олио за пържене
  • моркови (по-хубаво става с цели бейби моркови)
  • 2 скилидки чесън
  • 300 мл врял бульон (зеленчуков или месен по избор)

Начин на приготвяне:

1. Поставете агнешкото филе върху найлон или стреч фолио, без да го увивате и върху горната му част поръсете сол и пипер. След това наредете резени запържен патладжан, а след тях - запържения лук с ореховите ядки.

2. Завийте месото на стегнато руло с помощта на фолиото и съберете двата края, за да стане с формата на поничка. Закрепете ги един за друг с дървен шиш или клечка за зъби, за да не се развие охлювчето. Запържете от всички страни в тиган с растителна мазнина до златисто и след това печете във фурна на 180 градуса за 10 минути.

3. Пригответе кус-куса като го изсипете в тенджера с малко олио на дъното, сложите сол и черен пипер и залеете с врелия бульон. Оставете да набъбва под капак за 20 минути.

4. Пригответе спанака като го нарежете на парчета и го запържите в масло. Добавете сметаната, сол и пипер и изчакайте сосът да се сгъсти. Накрая добавете и намачкания чесън.

5. Морковите нарежете на кръгчета (ако са големи), а ако са бейби, ги запържете цели в масло.

6. Пригответе соса като смесите сока от нар с червеното вино и изчакате да кипне и да се изпари на 1/3.

7. Поднесете ястието като сервирате агнешкото руло, а в чинията наредите кус-кус, сметанов спанак, сотирани моркови и полеете месото с червената заливка.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта