Регистрация

Агнешко печено по марокански

Агнешко печено по марокански
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 6785

Агнешко на фурна с екзотични аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 2 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. смлени семена кориандър
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 червено чили, нарязано
  • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил (или счукан консервиран джинджифил)
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 с.л. прясна мента, нарязана
  • 2 кг агнешко
  • 1 ч.ч. сухо бяло вино
  • сол и пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти (без агнешкото и виното) в блендера.

2. Направете няколко прореза с дълбочина и широчина от по около 1,5 см в месото (включително и от долната страна) и ги напълнете с пастата от подправките.

3. Сложете в тавичка за печене с малко вода и половината вино на дъното и печете във предварително загрята на 200ºС фурна за 30 мин.

4. Намалете огъня на 180ºС и печете още час или до желаната готовност на месото.

5. Когато се изпече, извадете от тавичката и сложете в чиния. Оставете да се охлади за 10 мин. и нарежете.

6. Междувременно добавете останалото вино в тавичката и оставете да заври на котлона. Ако не може да се сгъсти сосът, добавете малко обикновено брашно.

7. Поднесете с печени зеленчуци или със зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта