Регистрация

Агнешко на скара с ориз и кладница



Агнешко на скара с ориз и кладница
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1226

Мариновано агнешко с оризова гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печено агнешко бутче на фурна - това е рецепта, която може да направи месото по-сухо и жилаво, затова Ути Бъчваров предлага хитра алтернатива, с която апетитният агнешки бут да запази сочността си, а оризът да се развари в мазнина, пусната от агнешкото. Добавката от гъби кладница, пресни лук и чесън и маслини прави ястието още по-профирно и неустоимо.

Първо бутът се обезкостява, а кокалите отиват в тенджера заедно с морков, пера от лук и дафинов лист. След варенето ще се получи апетитен бульон, с който да се сготви оризът. Отделените агнешки мръвки се нарязват на флейки и се мариноват в смес от олио, кафява захар, морска сол, лют пипер, джоджен, розмарин, салвия (градински чай) и риган. Оставят се за 1-3 часа в хладилник, за да се ароматизират добре. А после се запичат на наребрен тиган или скара.

В тиган се запържват наситнени пресен лук и пресен чесън с рендосан морков. Добавят се гъбите и люто чушле и се задушава под капак. Отделно в друг тиган се запържва бисерен ориз до кристалност. После се добавят зелени и черни маслини без костилка, оризът се прехвърля в тава и се залива с агнешки бульон от варенето на кокала и вряла вода.

Ястието се сервира като върху канапето от ориз се разпределят гъбите и печени агнешки късчета. Можете да сложите и прясна билка за разкош. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта