Агнешки кюфтета в зеленчуков сос
Кюфтета от агнешка кайма с ориз, запечени в лютеница и майонеза.
Необходими продукти:
- 600 г агнешко месо
 - 2 яйца
 - 1 ч.ч. ориз
 - сол
 - пипер
 - риган
 - чубрица
 - мащерка
 - вода
 - майонеза
 - буркан лютеница
 
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до средна готовност - да не става много мек.
2. Минете месото през месомелачка, а готовата кайма замесете с яйцата, варения и отцеден ориз и подправките. Оформете малки твърди кюфтенца и ги варете 15-тина минути в кипнала предварително вода.
3. С решетъчна лъжица отцедете кюфтенцата и ги сложете на дъното на тавичка.
4. Смесете майонезата с лютеницата и ако сосът е много гъст - долейте вода.
5. Залейте кюфтенцата с доматения сос и оставете да се пекат на фурна за 20-25 мин. до покафеняване.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ