Регистрация

Агнешки език с гарнитура и сос



Агнешки език с гарнитура и сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2775

Пържени агнешки езици с ориз и сос Беарнез.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.04.2018

Варен агнешки език - това най-често правят с този вкусен мускул хората, които по празниците си взимат цяло агне. Но ако искате нещо по-специално, можете да опитате да си сварите по-голямо количество агнешки езици, да ги запържите след това, да ги опикантите с лют пипер и да ги сервирате върху ориз с пресен лук и в компнията на яйчен сос. Получава се идеално ястие, рецептата за което показват Лора и Стоян.

Първо трябва да се сварят езиците в голямо количество вода. За да се получи хубав бульон и да се овкуси месото, се добавя дафинов лист, зърна черен пипер и лук. След това трябва да обелите езиците докато са още топли, защото само така ще махнете ципата лесно. Сварените и обелени езици се нарязват на парчета, запържват се в масло и се овкусяват със сол и лют пипер. А после изчакват и останалата част от ястието.

За соса се разтапя масло. На водна баня се подгряват и разбиват жълтъци с лимонов сок, налива се маслото на тънка струйка и се подправя със сол и пипер щом сосът се сгъсти.

Отделно по желание можете да си приготвите и пролетен ориз като запържите наситнени пресен лук и пресен чесън, добавите ориза след това и после залеете с вода. Готви се до извиране на течността и се подправя. На финала върху ориза полягват хапките агнешки език, а отгоре се залива със соса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта